Okategoriserade

Jag ska försöka

Att vara ensam vid jul

Jultid innebär att familjer och vänner träffas och firar tillsammans. Och det är en tid som kan vara jobbig för många. Det finns många som har svårt att träffas vid en stor sammanställning och det finns många som är ensamma och inte har någon familj att åka till.

Men det finns lösningar på allt och dom som har familjemedlemmar som har svårt med stora julsammankomster kan lätt hjälpa till. Ett enkelt sätt är att försöka sprida ut alla lite mer hemma. Man behöver inte sitta alla i samma rum eller i samma soffa. Ställ upp lite stolar här och där och lite skålar med gott vid samma ställe. Då kan man samlas på fler ställen än bara ett.

Vet man att man har en vän eller bekant som inte kommer att bli bjuden på julen så gör inte en person till hemma hos sig. Prata med resten av familjen om det är ok om du bjuder in den personen och förklara varför.

Ingen ska behöva sitta själv på julafton !